Een powernap verhoogt de creativiteit, alertheid, concentratievermogen en dus je productiviteit.

founder Place to Nap GEEKE BARMENTLOO

Pakken van rustmomenten is goed voor iedereen! Ik doe dit al jarenlang regelmatig in de vorm van een powernap. Ik herken dit ook bij mijn eigen ouders. Die deden dit toen ze nog een boerenbedrijf in de Achterhoek hadden, maar doen nu nog steeds standaard een middagdutje. Naast de powernap zijn ook rustmomenten in de vorm van meditatie- ademhalings- mindfulness oefeningen ideaal om op de rem te trappen en jouw lichaam en brein tijd te geven om te herstellen.

Door dit krachtdutje ben ik productiever, alerter en heb ik geen 16:00 dip!

Het liefste doe ik dit ook tijdens de werkdag, maar dit is op dit moment niet altijd mogelijk of ik kom de juiste plek niet tegen. Dan ga je toch naar huis? Dat kan niet in alle gevallen en thuis zie je ook weer dingen liggen die nog gedaan ‘MOETEN’ worden. Als ik uit eigen ervaring spreek.

Daarnaast worden we in onze huidige maatschappij vooral beloond voor inspanning en niet voor ontspanning. We 'moeten' van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat van alles.


Een gevolg is dat we in onze dag steeds minder tijd inruimen voor ontspanning. Een kwalijke zaak omdat ontspanning juist ook zo belangrijk is voor een gezond dagpatroon en het bijdraagt aan een goede nachtrust. Alles wat je overdag doet wordt namelijk in de nacht herhaald. Een rustige dag is een rustige nacht.

Zelf ben ik dus al jarenlang fan van de powernap en nu als werkende moeder van twee jonge kinderen kan ik een powernap in de middag extra waarderen. In mijn omgeving zie ik deze behoefte ook vaak terug komen.

Mijn doel is dat meer mensen de voordelen van rustmomenten overdag te laten ervaren en de mogelijkheid krijgen om in een fijne ruimte een rustmoment in te lassen tijdens hun (werk)dag.

Met startup Place to Nap wil ik dan ook de 'Google Naps' van Nederland worden. In mijn huidige baan spreek ik veel topsporters die de powernap inzetten en daarvan positieve effecten zien op het gebied van herstel en in hun prestatie. De kracht van de powernap en in het algemeen van rustmomenten overdag wil ik graag met meer doelgroepen delen.

Geeke Barmentloo

Gecertificeerd Slaapcoach, founder Place to Nap

'Ik ben alerter, productiever en heb geen 16:00 dip als ik powernap'

Geeke Barmentloo, founder Place to Nap (foto: Anouk Boonstra)

Wil je ook de voordelen van rustmomenten overdag ervaren?